Harabin annyira ügyi, hogy nem tud nem jelölt lenni, ha a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjáról van szó

2019. szeptember 9. - 14:23 | Belföld

Štefan Harabint még mindig a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztja jelöltjeként tartják számon, mivel nem sikerült az előírt módon visszavonnia az indulását. A Bírói Tanács négy jelöltet hagyott jóvá, - Jana Bajánkovát, Ivetta Macejkovát és Soňa Mesiarkinovát, valamint a mečiarista "hősünket", Harabint. 

Harabin annyira ügyi, hogy nem tud nem jelölt lenni, ha a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjáról van szó

A Legfelsőbb Bíróság bírója, Štefan Harabin szeptember 5-én jelentette be, mégsem indul a Legfelsőbb Bíróság elnöki pozíciójáért. Ezt akkor azzal indokolta, mert Zuzana Čaputová néhány nappal ezelőtt kijelentette, nem garantálja, hogy a Legfelsőbb Bíróság választott elnökjelöltjét automatikusan kinevezi a posztjára.

A Bírói Tanács hétfőn választja meg titkosan az új elnököt, és mivel Harabin csak elektronikus levelet küldött a tanácsnak a visszalépéséről, ezért az nem tekinthető hivatalos hátra arcnak. - a tanács mandátumvizsgáló bizottsága állapította ezt meg. Harabin az említett e-mailben egy videó linkjét küldte el a sajtótájékoztatójáról, ahol a visszalépési szándékáról beszél.

A Bírói Tanács ma dönt az új elnök személyéről, aki, abszurd esetben akár még Harabin is lehetne, hiszen hiába próbálta visszavonni jelöltségét linkekkel meg videókkal, meg esetleg vudubabák piszkálgatásával, az nem sikerült neki.

Lehet, hogy egy vagy két vonatkozó szám linkjének segítségével többre ment volna, zenei aláfestéssel talán hatékonyabb jelezni, ha meggondolja magát az ember.

(TASR/para)