Harabin: „Ezek drogosok, pedofilok, homoszexuálisok, kannibálok!”

A Legfelsőbb Bíróság bírója, Štefan Harabin vasárnap kijelentette, annak ellenére, hogy belép a politikai életbe, nem hajlandó lemondani a bírói funkciójáról.

Harabin: „Ezek drogosok, pedofilok, homoszexuálisok, kannibálok!”
Fotó: TASR

Harabin erről a TA3 politikai műsorában beszélt. Elmondása szerint azzal, hogy belép a politikába, csak elég, ha felfüggeszti a bírói tevékenységét, szerinte ezt az európai jog teszi lehetővé.

A műsor másik vendége a KDH elnöke, Alojz Hlina volt, aki élesen kritizálta Harabin bírói tevékenységét. „Egy bíró nem lehet sem párt sem mozgalom tagja, és aktív politikai tevékenységet sem folytathat” – idézte Hlina a törvényt, majd hozzátette, Harabin miatt törvénymódosításra is szükség volt, hogy világossá tegyék a politikai tevékenység fogamát. „Ez olyan bírók miatt van, mint ön” – szúrta oda.

Harabin azzal vágott vissza, hogy Hlina „drogosokkal, pedofilokkal, homoszexuálisokkal és kannibálokkal fog együttműködni”. A Legfelsőbb Bíróság bírója ezzel a KDH és a PS/Spolu lehetséges együttműködésére utalt. „Egy konzervatív pártnak védenie kell a normális családot” – jelentette ki Harabin. aki szerint az SNS sem tartozik a konzervatív pártok közé.


(TASR/para)