Harabin nácikat tutujgat, ideje lenne szájba verni egy fegyelmivel

2018. augusztus 20. - 15:57 | Belföld

Dušan Kováčik speciális ügyész azzal az indítvánnyal fordult a Legfelsőbb Bíróság tanácsához, hogy vegye fontolóra egy fegyelmi eljárás megindítását Štefan Harabinnal, a legmagasabb bírói testület egyik tagjával szemben.

Harabin nácikat tutujgat, ideje lenne szájba verni egy fegyelmivel
Fotó: tasr

Az ügyész ezt azzal indokolta, hogy ez a mečiari korszakot fémjelező egykori igazságügyi miniszter furákat nyilatkozik egy bizonyos Tibor Eliot Rostas ügyében. Ez az összeesküvés-elméleteket gyártó és oroszbarát nézeteiről ismert Tibor Rostas a Zem a vek nevezetű dezinformációs folyóiratnak a főszerkesztője, és ellene gyűlöletbeszéd miatt folyik eljárás.

Kováčik szerint Harabin egy folyamatban lévő ügyet véleményezett, anélkül, hogy ismerné annak iratanyagát. Ráadásul hazudott is, hogy a bűnüldöző szervek zaklatják Rostast. Harabin agymenésében addig ment el, hogy ezt az egész ügyet egy gyilkossághoz hasonlította, és jelezte, hogy az eljáró nyomozóval szemben később eljárást indít.

Tibor Eliot Rostast a bűnüldöző ügynökség (NAKA) még februárban azzal vádolta meg, hogy zsidőgyűlölő nézeteket vall. A szerzővel szemben a leghírhedtebb írása - A szlávokba ékelődő zsidók című cikke - miatt indult eljárás.

DennikN