Harabin nem bír magával, megint csinálja a fesztivált, ezúttal a Sýkora-klán perében!

2018. június 12. - 13:52 | Belföld

Štefan Harabin tagja annak a szenátusnak, amely a Legfelsőbb Bíróságon tárgyalja jelenleg Róbert Lališ és társai perét. Most pedig húzott egy elég váratlant.

Harabin nem bír magával, megint csinálja a fesztivált, ezúttal a Sýkora-klán perében!
A tavalyi felvételen Štefan Harabin és Vladimír Mečiar (Fotó: TASR)

Több büntető feljelentést is tett, többek között a szenátusára, melynek tagja, továbbá a Speciális Ügyészség ügyészére, a bazini Specializált Büntető Bíróság szenátusára, sőt, még saját felettesére, a Legfelsőbb Bíróság elnökére, Daniela Švecovára is.

Úgy véli ugyanis, hogy a szenátus, amely a Kýbelként ismert, egykor rettegett maffiózó és társai ügyében dönt, törvénytelen, önkényes eszközökkel állították fel. Mindezt pedig a nyilvános tárgyaláson cselekedte meg, amikor épp tárgyaltak volna.

A szenátus elnöke azonnal meg is jegyezte, hogy nem épp szokványos helyzet, amikor a szenátus egy tagja a nyilvános tárgyaláson sajátos jogi érvelést alkalmazva ilyen lépést tesz.

A Legfelsőbb Bíróság egyelőre nem kívánt reagálni, a szóvivőjük közlése szerint Daniela Švecová egyelőre nem rendelkezik ehhez kellő információval.

Az ügyben eljáró ügyész hasonlóképp nem kíván reagálni Harabinra, míg nem hoznak döntést.

Harabin egyébként azt is kijelentette, hogy magának Jaromír Čižnár főügyésznek kellene hivatalból cselekednie az ügyben.

(TASR)