Harmadszor zajlik a Major Dezső Emléktorna

A néhai pedagógus és edző, Major Dezső emléke előtt szombaton harmadszor tisztelegnek utánpótlás-korosztályú emléktornával a gelleiek.

A nevezett évtizedeken át kulcsszerepet játszott a település sportéletben. Edzőként az összes korosztályos focicsapatnál kamatoztatta szakértelmét, ugyanakkor a kézilabdát is felkarolta, a lányokkal járási szinten kiváló eredményeket produkált.

Idén az U19-s korosztályhoz hasonlóan az U11-es korosztály is megmérettetik.  Ugyancsak nóvumnak számít, hogy négy kollektíva helyett három vetélkedik körmérkőzéses rendszerben a győzelemért.

A gellei futballpályán az U19-esek mezőnyében három V. ligás alakulat (Diósförgepatony, Egyházkarcsa, Gelle), az U11-esek korosztályában pedig a diósförgepatonyi, a nyékvárkonyi és a hazai focistapalánták erőpróbájára kerül sor. A várható kánikulára való tekintettel a legkisebbek párharcainak játékideje 2x20 perc, az idősebb ifik pedig 2x30 percet játszanak.

A szervezők a csapatokat serleggel, a futballistákat éremmel, a korosztályok legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és legjobb góllövőjét pedig különdíjjal jutalmazzák. 

A torna párharcai délután 13.15 órakor kezdődnek.

ái