Harminckét stand és öt bolt várja a vevőket az új füleki vásárcsarnokban 

2019. december 14. - 08:26 | Régió

Harminckét stand és öt bolt várja a vásárlókat az új füleki vásárcsarnok épületében, amelyet pénteken adott át hivatalosan az önkormányzat. Az építkezés teljes költsége 816 ezer euró volt, ebből 180 ezer eurót a Losonci járás fejlesztési akciótervének keretében kapott a város, a költségek fennmaradó részét hitelből finanszírozták.

Harminckét stand és öt bolt várja a vevőket az új füleki vásárcsarnokban 
Fotók: EASYFOTO TASR - Branislav Caban

„Az épületet jellegzetes kisvárosi ipari stílusban tervezték, a falai téglából épültek és gyönyörű a fémszerkezete. Emlékeztet a régi helyi zománcgyárra. Úgy vélem, korszerű az épület, ugyanakkor felidézi a régi szép időket” – fogalmazott Agócs Attila, Fülek polgármestere.

Korábban a Piac utcában működött a piac, ahonnan elterelték a forgalmat. „Jövőre valószínűleg újra megnyitjuk az utcát az autósok előtt. Egyirányúsítjuk, és parkolóhelyet alakítunk ki a területen” - mondta Agócs.

A polgármester elmondta, a Nógrádra és Gömörre jellemző helyi termékeket is meg lehet majd találni a piacon.

„A városnak saját boltja lesz az épületben, ahol ezeket a termékeket megvásárolhatják a vevők. Már tárgyalunk a beszállítókkal, például húskészítményeket, gyümölcsleveket, sajtokat fogunk kínálni”

- mondta Agócs.

Az új vásárcsarnokban rendezvényeket és kulturális eseményeket is szervezni fognak, az első ilyen a füleki karácsonyi vásár, amelyet a piac átadásának napján nyitottak meg.

TASR

Címkék: Fülek, vásárcsarnok