Harmónia-díj – a szlovákiai magyar zenei nagydíjnak három jelöltje van

2021. október 8. - 10:37 | Kultúra

A Harmónia-díj idén a jubileumi, tizedik évfolyamába lépett.

Harmónia-díj – a szlovákiai magyar zenei nagydíjnak három jelöltje van

A szervezők ezért azt ígérik, még a szokottnál is többet tesznek azért, hogy a nézőket és a közreműködőket egyaránt lenyűgözzék. Az idei díjátadóra is az Egressy Béni Városi Művelődési Központban kerül sor október 16-án, este 19.00-kor.

A díjra ezúttal három előadóművészt, zenei formációt jelölt a kuratórium. Az viszont csak aznap este dől el, ki lesz a díj birtokosa. A Harmónia-díjra a Jóvilágvan zenekar, Becse Szabó Ilona és Derzsi György pályázik nagy eséllyel.

A jelöltekről Letrich Richárd készített kisfilmeket – a vetítéssel egybekötött zenés gálaest nagyszerű kísérőprogrammal számít a figyelmükre: újra muzsikál a Farkas Árpád Trió, azaz a tavalyi díjazott és csapata, de tapsolhat a közönség a Beliczay Vonósnégyesnek és az Estendon zenekarnak is. Sárközi Pál és zenekara a komáromi deszkákon muzsikál és Komáromban üdvözölhetjük méltán hírneves Lukács Miklós & Balogh Kálmán cimbalomduót is.

A komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ 2018-tól látja el a házigazda szerepét a Harmónia-díj megszervezésében és lebonyolításában.


(para)