Három arany- és egy bronzéremmel térek haza az egri világbajnokságról a strongmanek

2018. szeptember 23. - 22:11 | Sport

Szeptember 16. és 23. között Magyarországon, Egerben rendezték meg a GPC erőemelő-világbajnokságot.

Három arany- és egy bronzéremmel térek haza az egri világbajnokságról a strongmanek
Fotók: ŠK Strongman Club DS

A világbajnokságon több mint ezer versenyző vett részt, s ezúttal sem hiányoztak a dunaszerdahelyi ŠK Strongman Club tagjai.

A versenyt eredményesen zárták a strongmanek, hiszen több éremmel is gazdagodtak. Hétfőn a férfi -67,5 kilogrammos open kategóriában induló Tichy Flórián – aki egyúttal Lég községet is képviseli – magasra tette a mércét, hiszen kemény küzdelem árán elnyerte az aranyérmet.

Kedden a teen 2 -75 kilogrammos kategóriában induló Méry Csaba állhatott a dobogó harmadik fokára. Délután Karácsony Péter es Nagy Mátyás mérettette meg magát az egyik legsűrűbb mezőnyben a férfi open -82,5 kilogrammos kategóriában. Péter komoly hátsócombsérüléssel vágott neki a felkészülésnek, de nem adta fel, végül pedig a nyolcadik helyen végett. A csapat másik tagja, Mátyás a hetedik lett. Neki egyébként még csak ez volt élete harmadik versenye.

Csütörtökön indult a dunaszerdahelyi csapat egyik legtehetségesebb fiatal tagja, Méhes Erik, aki a teen2 +140 kilogrammos kategóriában vágott neki a versenynek. Erik idén négyszer is a dobogó legfelső fokára állhatott, és ezúttal is világbajnoki aranyéremmel térhetett haza.

Vasárnap holthúzásban a teen 3 -90 kilogrammos kategóriában Untermayer Adrián indult. Ő szintén a dobogó legfelső fokára küzdötte fel magát.

A dunaszerdahelyi ŠK Strongman Club ismét sikeres világbajnokságot tudhat maga mögött, hiszen három arany- és egy bronzéremmel tértek haza Egerből.

(para)