Három bősi „magyar” bajnokot avattak

A Magyar Grappling Szövetség Budapesten, a soroksári sportcsarnok modern épületében rendezte meg az elmúlt hét végén az idei Magyar Bajnokságot, a Global Grappling 2018-at.

Három bősi „magyar” bajnokot avattak

A gálára 66 klubból összesen 319 versenyző 553 nevezést nyújtott be. A Bősi Kempo MMA & BJJ Klub 13 fővel vett részt a seregszemlén.

„Megtizedelt bennünket az influenza, így néhány topversenyzőnk nem tarthatott velünk Budapestre. Ám annál nagyobb az örömünk, hiszen klubunk a nehéz mezőnyben végül is szép eredményekkel zárt. Hét sportolónk jutott döntőbe, ezen belül három magyar bajnoki címmel, négy ezüst-, illetve egy bronzéremmel, összesen nyolc éremmel tértünk haza Magyarországról” – közölte a Paraméterrel Gróf Lóránt, a bősiek frontembere. Így folytatta: „Kiemelném Hodosi Dudla Nikolaszt, aki a Gi Grappling szabályrendszerben a fináléban egy olimpiai kerettag harcostól szenvedett vereséget, viszont NoGi Grapplingben végigverte a mezőnyt. Paksi Kevin is a dobogó legfelső fokára állhatott föl, aki paradox módon a NoGi Grapplingben, egy, a számára gyengébb stílusban lett első. Merthogy ő inkább állóbunyós, korosztályában azonban nem volt ellenfele. Pint Imre az állóharcban, Full Contact szabályrendszerben lett magyar bajnok. Summa summárum: nagyon elégedett vagyok, hiszen a nívós versenyen a kevésbé tapasztalt növendékeink bizonyították, hogy a kemény munkának és kitartásnak mindig van értelme.”

 

A csallóköziek eredményei:

Hodosi Nikolasz – 2. hely (Gi Grappling); 1. hely (NoGi Grappling)

Paksi Kevin – 1. hely (NoGi Grappling)

Pint Imre – 1. hely (Ful Contact); 4. hely (NoGi Grappling)

Cséfalvay Vince – 2. hely (NoGi Grappling); 3. hely Full Contact)

Méhes Róbert – 2. hely (NoGi Grappling)

Razgyel Sz. Anikó – 2. hely (NoGi Grappling)

Csomor László – 4. hely (Gi Grappling); 5. hely (NoGi Grappling)

Cseh Dominik – 5. hely (NoGi Grappling)

Pápai Dávid – 5. hely (NoGi Grappling)

Hegedűs Levente – 5. hely (NoGi Grappling)

Rosztovics János – 5. hely (Gi Grappling), 8. hely (NoGi Grappling)

Fekete Gergely – 5. hely (Gi Grappling); 11. hely (NoGi Grappling)

Zalka Róbert – 8. hely (No Gi Grappling)

A Global Grappling 2018 versenyen a sportolók hat páston mérték össze tudásukat a Magyar Grappling Szövetség szabályai alapján. A gálát a Global Grappling Egyesület szervezte. Főbírója Kovács Gábor, versenyigazgatója Berkes László volt.

(lel)