Három életfogytiglanos meg a markízás exminiszter pere kezdődik a héten

2019. május 20. - 11:31 | Belföld

Szigorú biztonsági intézkedések mellett csütörtökön kezdődik Pavol Rusko pere.

Három életfogytiglanos meg a markízás exminiszter pere kezdődik a héten
Fotó: TASR/Jakub Kotian /Pavel Neubauer

A Pozsonyi III. Járásbíróság szenátusa tárgyalja meg a volt gazdasági miniszter, a Markíza korábbi vezetőjének ügyét. Ruskót üzlettársa, Silvia Volzová meggyilkolásának előkészítésével gyanúsítják. Három másik vádlott életfogytiglani büntetését tölti, köztük a szlovák alvilág olyan hírhedt alakjai is, mint Róbert 'Kýbel' Lališ, a Sýkora-klán vezére, Mikuláš Černák, a besztercebányai alvilág többszörös gyilkosságért jogerősen elítélt főnöke, illetve az utóbbi bűntársa, Miloš Kaštan.

Černák még pár hónapja a közösségi oldalán reagált Ruskora: „Pavol Rusko akkor járatta le saját magát, amikor 1997-ben beállított hozzánk a cégbe, és megrendelte társa, Sylvia Volzová fizikai likvidálását. Ha ennek az embernek lenne legalább némi szégyenérzete és önreflexiója, akkor az ilyen lépések helyett, amelyekkel csak megpróbálja összezavarni a nyilvánosságot, elnézést kérne Volzová asszonytól.”

A tárgyalás a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetben lesz, mivel a bíróság épülete nem felel meg a biztonsági követelményelnek. Az ilyen intézkedéseket akkor foganatosítanak, ha a gyanúsítottat különösen súlyos bűncselekménnyel vádolják.

TASR