Három éve a DAC vesztét okozta, most a védelmét erősíti; az AS Romát is megjárt támadó a ViOn-nál

2022. július 18. - 13:58 | Sport

Az elmúlt hétvégén kezdetét vette a Fortuna Liga 2022/23-as kiírásának alapszakasza, de az átigazolási piac továbbra is nyitva áll Szlovákiában. Hangzatosabb transzfereket ezúttal nem jegyezhettünk fel, de a csapatok így is nagyon aktívak voltak.

Három éve a DAC vesztét okozta, most a védelmét erősíti; az AS Romát is megjárt támadó a ViOn-nál
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Két átigazolási hír fűződik a DAC-hoz az elmúlt hét napból: a 28 éves Spyros Risvanis a védelem közepét érkezett megerősíteni. A görög középső bekk a ciprusi Anorthosistól érkezett Dunaszerdahelyre, de nem ismeretlen számára az itteni környezet, ugyanis 2019 nyarán az Európa-liga 2. selejtezőkörének keretén belül az Atromitosz labdarúgójaként már járt a MOL Arénában. Sőt, az athéni visszavágón gólt is szerzett új csapata ellen, ezzel beállítva a 3:2-es hazai győzelmet. „Bízom benne, hogy a DAC szurkolói megbocsátják nekem az ellenük szerzett görögországi gólomat” – nyilatkozta mosolyogva Risvanis, miután aláírta kétéves szerződését a DAC-cal.

Egy héttel ezelőtt megírtuk, hogy Samuel Petráš és Michal Trnovský kölcsönvételével hivatalosan öt kapus szerepelt a DAC keretében, így várható volt, hogy valakinek távoznia kell. Végül a 19 éves Horváth Attila kezében maradt a Fekete Péter, aki a somorjai farmcsapatnál gyűjthet további tapasztalatokat.

Négy játékosát is elengedte a Spartak Trnava: Lukáš Jendrek Eperjesen, Peter Kolesár és Kenneth Ikugar Tőketerebesen, Jakub Grič pedig a České Budejovice együttesénél folytatja. Tomáš Vestenický személyében sok külföldi tapasztalattal rendelkező játékost igazolt a Zlaté Moravce. A még mindig csak 26 éves támadó ugyan elmondhatja magáról, hogy az AS Roma játékosa volt, de a farkasok mezében egy meccsen sem lépett pályára. Pályafutása legnagyobb részét a lengyel Cracoviánál töltötte, az elmúlt egy év során viszont megfordult az orosz harmadosztályú FK Csajkánál, a román Dinamo Bukarestnél és a litván Riteriainál. Távozott a nagymihályiaktól a japán Takuto Oshima, aki kétéves szerződést írt alá az említett Cracoviával. Az AS Trenčín nem tartott igényt Csaba Biricz, Simeon Kohút és Urban Mazanovský játékára, de csak egy új érkezőt jelentettek be Csák Máté vára alatt: az argentin Cristian Ramírez a középpályát erősíti majd.


Az elmúlt hét átigazolásai a Fortuna Ligában a Transfermarkt szerint:

(tt)