Három évet is kaphat a fazon, aki gépfegyverrel okozott riadalmat Szereden szilveszterkor!

Garázdasággal gyanúsította meg a rendőrség azt a 30 éves férfit, aki a szeredi szilveszteri ünnepségen gépfegyverrel és egy pisztollyal lövöldözött - noha csak vaktöltényeket.

Három évet is kaphat a fazon, aki gépfegyverrel okozott riadalmat Szereden szilveszterkor!
Rendőrségi felvételek - további fotókért kattints!

A fiatal férfi a Vinárska utcai bejelentett ünnepségre vitte magával a hatástalanított 58-as gépfegyverét, valamint egy Glock 20-as pisztolyt. A gépfegyvert a levegőbe emelte, majd két tárat kilőtt, ezután az övéből előrántotta a pisztolyt és azzal lövöldözött szintén a levegőbe. Miután végzett, hazament, lerakta a fegyvereit, majd gyalog visszament.

A gyanúsított minimálisan 49-et lőtt a gépfegyverrel és kettőt a pisztollyal. Az említett gépfegyver hatástalanított, így éles lőszert nem lehet kilőni vele, csak vaktöltényt, ám sorozatot lehet lőni vele. Éppen emiatt okozott a férfi közfelháborodást, mivel sokakban riadalmat keltett, és emiatt többen is a segélyhívót tárcsázták.

A bűntény miatt a fiatal fickót hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik - tájékoztatta a Paramétert Martina Kredatusová rendőrszóvivő.

(parameter)