Három évet kapott Kňažko betörője, az expolitikus dühöngött a tárgyalóteremben

Milan Kňažko expolitikus az ítélethirdetést követően megkérdezte a bírótól, hogy lefizették-e.

Három évet kapott Kňažko betörője, az expolitikus dühöngött a tárgyalóteremben
Milan Kňažko (Fotó: TASR/Štefan Puškáš)

A Pozsony I. számú Járásbíróság három évre ítélte Pavel Novotnýt, aki januárban betört Milan Kňažko pozsonyi házába.

A vádlott a bírósági tárgyaláson beismerte, ő hatolt be januárban az expolitikus házába. Novotný vallomásában elmondta, megbánta a történteket és elnézést kért a sértettektől.

A betörő a tárgyaláson azt állította, nem szemelte ki előzetesen Kňažko házát, mindössze véletlenszerűen választotta ki.

Milan Kňažko a tárgyalást követően elmondta, nem hisz a vádlottnak, hiszen az utcáról nem is látni a házát, ráadásul két magas kerítést is át kellett ugornia, hogy bejusson a ház udvarára.

Kňažko az ítélethirdetést követően dühöngeni kezdett: megkérdezte a bírótól, hogy lefizették-e, majd távozáskor beleütött az ajtóba és vulgáris kifejezést használt.

Az expolitikus az újságíróknak elárulta, nem tudja elnézni az elkövetőnek a történteket, felesége egészségi állapota ugyanis a betörést követően jelentősen romlott – ezért is elégedetlen volt az ítélettel.

A cseh állampolgárságú Pavel Novotný 2017 januárjában tört be az egykori színész, politikus és köztársaságielnök-jelölt Havlíčková utcai házába. Kňažko észrevette őt, és a nála lévő fegyverrel meglőtte.


TASR/para