Három gyerek ült a biciklin, melyet elgázolt egy autó

Szerencsére egyiknek sem esett komolyabb baja.

A senicai járásbeli Štefanov községben történt a baleset még június 24-én, a Joj TV most számolt be róla. Három gyerek, egy 12, egy 10 és egy 9 éves srác ült azon a biciklin, mely a község egyik mellékútjáról a főútra kihajtva egy autóval ütközött.

A fiúk átrepültek a kocsin, de szerencsére nem történt nagyobb bajuk. Csak a biciklit vezető legidősebbet kellett ellátni könnyebb sérülései miatt.

Martina Kredatusová kerületi rendőrszóvivő figyelmeztetett, hogy az ilyen esetek gyakran végződnek tragédiával, ezért a szülőknek el kell magyarázniuk a gyerekeiknek, hogyan szabad közlekedniük a biciklivel. 

Először is egy biciklin legfeljebb ketten ülhetnek, de még csak muriból sem megengedett, hogy egy 15 évnél fiatalabb gyerekek másvalakit vigyenek a bringájukon. 15 évnél idősebb fiatal szállíthat a biciklijén 10 évnél fiatalabb gyereket, ám annak gyerekülésben kell rajta ülnie, szilárd lábtartóval.

A biciklin szállítható személyek megengedett számának túllépéséért 50 euróig terjedő bírságot szabhat ki a rendőrség, ugyanakkor Kredatusová szerint nem ez a legnagyobb baj, hanem az, ha nem tudatosítják, hogy minden egyes további személy szállításával csökken a kerékpár kormányozhatósága, ezáltal pedig nagy veszélynek vannak kitéve a rajta ülők.

(Noviny.sk)