Három héttel a nyárasdi eset után Csallóközcsütörtökben is felrobbantottak egy bankautomatát

2021. január 12. - 12:51 | Régió

Felrobbantottak egy bankautomatát Csallóközcsütörtökben, a helyi Jednota élelmiszerüzlet épületénél, melyben szintén tetemes kár keletkezett.

Három héttel a nyárasdi eset után Csallóközcsütörtökben is felrobbantottak egy bankautomatát
Helyszíni felvételek

Őry Péter, Csallóközcsütörtök polgármestere érdeklődésünkre elmondta, a rendőrség egyelőre nem kérte a falu segítsét ebben az ügyben, ő maga pedig további részletekről nem tud. A falunak ezen a részen nincs saját kamerája.

A bűntény kapcsán megkerestük a kerületi rendőrség szóvivőjét, Zlatica Antalová pedig közölte, a tettesek egyelőre ismeretlen módon robbantották fel a bankautomatát, majd hozzájutottak a benne lévő pénzhez. "A bűntény után az elkövetők ismeretlen helyre távoztak. A pénzintézetnek néhány ezer eurós kára keletkezett. A rendőrség intenzíven nyomoz az ügyben, folyamatban van a nyombiztosítás és egyéb bűnügyi műveletek elvégzése. Részletesebb információkkal akkor tudunk szolgálni, amikor az eljárás érdekei azt megengedik" - szögezte le.

A bankautomata az UniCredit banké volt, egyelőre nem tudni, hogy a tetteseknek mennyi pénzt sikerült zsákmányolniuk, a kár viszont feltehetően anélkül is tetemes. Mindenesetre hivatalosan meg nem erősített információink szerint az automatát éppen hétfőn töltötték fel.

A robbanás a Jednota épületében és az üzletben található árukészletben is kárt tett. Elértük Tokovics Izabellát, az üzemeltető képviselőjét, aki elárulta, egyelőre nem tudták felmérni a károkat, mert a rendőrség lezárta a területet. "Fél hat előtt értesített a kolléganő, de a robbanás korábban történt. Kár keletkezett a plafonban, az automata ajtókban, a kirakatban, a kirakatnál tárolt árucikkekben, üdítőkben és üvegszilánkok hevertek mindenütt" - árulta el.

A bűntény helyszíne egyébként a falun keresztülhaladó 572-es út mellett található, a tettesek gyorsan leléphettek a helyszínről.

Bő három héttel ezelőtt, december 19-én hajnalban Nyárasdon történt ehhez hasonló bűncselekmény, ott az OTB Bank automatájának felrobbantásával több mint 15 ezer eurós kár keletkezett.

(SzT)