Három hónapon belül másodszor fertőződött meg a Pozsony és Nagy-Britannia között ingázó miniszterelnök-helyettes

2021. február 27. - 10:30 | Belföld

Pénteken elrepül Nagy-Britanniában élő családjához, vasárnap este pedig visszatér Szlovákiába.

Három hónapon belül másodszor fertőződött meg a Pozsony és Nagy-Britannia között ingázó miniszterelnök-helyettes
Štefan Holý miniszterelnök-helyettes (Fotó: TASR)

Štefan Holý (Sme rodina) miniszterelnök-helyettes már három éve így ingázik, most azonban három hónapon belül már másodszor fertőződött meg a koronavírussal - írja a Denník N.

Holý már nem él a tisztifőorvos által számára megítélt kivétellel, ugyanis a járványügyi szabályok már lehetővé teszik számára, hogy ingázzon. "Előnye", hogy decemberben már átesett a fertőzésen, és emellett heti több teszten is részt vesz.

A miniszterelnök-helyettes a múlt év végén hívta fel magára a figyelmet, miután ahogy hazatért Nagy-Britanniában élő családjától, neki és a kormány több tagjának is pozitív lett a koronavírustesztje. Holý akkor sokáig ködösített, majd kiderült, hogy a tisztifőorvostól kapott kivétellel utazgathatott, mivel akkor még csak a szomszédos országokban dolgozók úszhatták meg karantén nélkül az utazást.

A politikusnak jelenleg a Nagy-Britanniába történő belépéshez 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-tesztet kell bemutatnia, és amikor visszatér Szlovákiába, azonnal újra PCR-tesztnek veti alá magát. Míg ennek eredménye megérkezik, otthon marad - bár egyes esetekben laborvizsgálat már a mintavétel naján megtörténik, így nem kell sokat várnia.

Bár Štefan Holý decemberben már átesett a COVID-19-en, legújabb tesztje most mégis pozitív lett. A fertőzést jól viseli, de közeli munkatársainak karanténba kellett vonulniuk. Többségük jól van, és például a sofőrjein elvégzett tesztek negatív eredménnyel zárultak.

(Denník N)