Három személynél is megrendelte szeretője feleségének meggyilkolását

2021. szeptember 20. - 10:59 | Régió

Egy szlovák nő mintegy egy éven keresztül dolgozott azon, hogy likvidálja szeretője feleségét, Janettát, hogy a férfivel élhessen tovább. A vád szerint három személyt is felkért a gyilkosság kivitelezésére, ugyanakkor úgy szerette volna, hogy balesetnek tűnjön.

Három személynél is megrendelte szeretője feleségének meggyilkolását
Forrás: Noviny.sk

A pezinoki nő egy közeli barátját is megbízta a bűnténnyel, Adamnak pedig Plavecký Štvrtok községben kellett volna a vonat elé löknie a nőt. Ezért 4 ezer euró üthette volna a markát.

A következő megbízott Adam egy barátja volt, aki egy bevásárlóközpontban találkozott a megbízó Katarínával. Vele abban egyezett meg, hogy Janetta "lezuhan a lépcsőn" vagy "megcsúszik a kádban", és úgy veszti életét. Ezért ugyancsak 4 ezer euró járt volna.

Arról nem esett szó, hogy ezek miért fulladtak végül kudarcba, a kommandósok azonban akkor csaptak le a nőre, amikor már a harmadik személyt bízta meg a gyilkossággal. Neki a nő féktömlőit kellett volna elvágnia a kocsiján, hogy baleset érje.

Mikor lecsukták, a nő beismerte tettét, a bíróság előtt viszont már azt állította, pszichikai nyomás alatt tette ezt, és ártatlannak vallotta magát. "Hogy fejezzék be, azért mondtam, hogy megtettem. Én mondtam, de ez nem így volt. Ordítottak rám, a gyerekeimre és le akarták lőni a kutyám. Hogy fejezzék be, azt mondtam, hogy igen, beszéltem vele erről" - állította.

A bíróság előtt tagad, és azt állítja, hogy nem ő, hanem épp a nő férje akarta meggyilkoltatni a Janettát, mégpedig úgy, hogy valakit megbíz, fecskendezzen levegőt az ereibe, hogy attól kapjon szívrohamot.

A bíróság meghallgatta a férjet, Marekot és a meggyilkolandó Janettát is, akik meglepetésre kéz a kézben érkeztek. Janetta csak azután tudta meg, hogy meg akarták gyilkoltatni, hogy Katarínát letartóztatták, ám akkoriban gyanús személyként kezelték Mareket is. Később viszont elengedték, hivatalosan nem gyanúsították meg.

(Noviny.sk)

Címkék: bérgyilkosság, krimi