Három választási ciklus után ellenfél nélkül indul Horváth Zoltán Tallóson

2018. október 21. - 16:19 | Régió

A Híd párt ismét támogatja, legutóbb ez nem így volt.

Három választási ciklus után ellenfél nélkül indul Horváth Zoltán Tallóson
Horváth Zoltán (Fotó: Paraméter-archív)

Horváth Zoltán 2006-ban került a galántai járásbeli település élére, amikor is szoros eredménnyel, 44 szavazattal (337) legyőzte az addigi polgármestert, az MKP által támogatott Csiba Ödönt (293).

A korábbi polgármester még 2010-ben is megpróbált visszakapaszkodni, abban az évben az SDKÚ-DS jelöltjeként, Horváth azonban akkor a Híd támogatásával csaknem kétszer annyi szavazatot (627) szerzett, mint 2006-ban. Csibára csupán 106-an voksoltak, amivel csak a harmadik lett az SaS és az MKP által támogatott Dudás Irena mögött (166).

Négy évvel ezelőtt eléggé különöse helyzet állt elő, amikor is a Híd párt, mely négy évvel korábban még a polgármester mögé állt, az MKP-val együtt Javor Adriánt támogatta. A faluban azonban ez nem okozott különösebb borulást, Horváth Zoltán 622 szavazattal ezt a választást is könnyedén megnyerte, ellenfelét mindössze 137-en támogatták.

Idén pedig ismét egy szokatlan helyzet állt elő: Horváth először indul egyedüliként a polgármesteri címért, tehát már biztosan a helyén marad, a Híd párt ismét beállt mögé.

Az előző választások során egy MKP-jelölt (Kohút Tibor) jutott be nyolc függetlennel szemben. Utóbbiak egyike, Drancsík Veronika időközben a falu főellenőre lett, a helyét Venkovics Erika foglalta el. A függetlenek közül hárman, Bánovec Róbert, Bihercz Imre és Rémay Csaba ezúttal a Híd jelöltjeként indul, három hölgy, Fehér Mónika, Kohút Otília és Venkovics Erika pedig már nem jelöltette magát újra.

Nincs nagy túljelentkezés, 12-en indulnak a 9 képviselői helyért, 5-en függetlenként, 4-en a Híd, 3-an pedig az MKP jelöltjeként.

Íme:
Bánovec Róbert (49, területkezelő, Híd)
Bihercz Imre (42, magánvállalkozó, Híd)
Horváth Éva (36, pénzügyi tanácsadó, MKP)
Horváth Tibor (52, magánvállalkozó, független)
Karácsony Ján (43, szervizvezető, független)
Kohút Tibor (63, villanyszerelő, MKP)
Ing. Marafková Margaréta (32, független tanácsos, független)
Múcska Gergő (20, független gazda, Híd)
Páleník Patrik (34, vállalkozó, MKP)
Rémay Csaba (44, magánvállalkozó, Híd)
Ing. PhD. Szarka Agneša (32, kutató, független)
Varga Mário (29, autószerelő, független)

(SzT)