A hárompárti tárgyalások eredményeit is megvitatta szombati közgyűlésén az Összefogás

2021. június 19. - 15:54 | Belföld

Közgyűlést tartott az Összefogás mozgalom ma Komáromban. A délelőtt 10 órakor kezdődő eseményen bemutatták és megvitatták a hárompárti tárgyalások menetét és eddigi eredményeit. Az Összefogás közgyűlése továbbra is kitart a magyar egység mellett.

A hárompárti tárgyalások eredményeit is megvitatta szombati közgyűlésén az Összefogás
Az Összefogás felvételei

A Közgyűlés határozatban szavazta meg a három tárgyalódelegáció és a három párt elnöksége által jóváhagyott és bemutatott dokumentumokat: a tartalmi téziseket, valamint a márciusban lefektetett szerkezeti alapelveket.

"Abban egyeztünk meg, hogy a felsőbb szervek elé jóváhagyásra a leegyezett dokumentumokat visszük. Az alapszabályról még nem szavaztunk, mivel erről még nem született teljes megállapodás a három párt között" - mondta Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke. Ezért az elnökség a korábban már részlegesen a sajtónak is bemutatott alapegyezséget vitte a Közgyűlés elé.

A Közgyűlés döntött a regionális építkezésről. A helyi munkát járási koordinátorok fogják végezni, akiket a következő napokban választanak meg és neveznek ki.

A Közgyűlés határozatban szavazott arról, hogy a mozgalom a polgári konzervatív értékrend mellett kötelezi el magát, a Szövetségen belül platformként ezt a politikát fogja felvállalni és képviselni.

(-)