Háromszáz fát ültettek Nagykaposon

2019. július 3. - 20:28 | Régió

Petrikán Péter, a város polgármestere felhívására közel 300 fát ültettek ki önkéntesek a nagymihályi járásbeli Nagykaposon (Veľké Kapušany) a Mi is a természet része vagyunk rendezvény keretében – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Boczán Ferenc alpolgármester.

Az akció célja a Hviezdoslav lakótelep megszépítése volt. Eredetileg egy nap alatt szerették volna elvégezni a munkát, de a faültetést végül három szakaszban végezték el. Június utolsó hetében fejezték be a munkát. Facsemeték kerültek a játszóterekre, az új temetőbe és az Erdélyi János parkba.

Boczán elmondása szerint a kezdeményezés nagy visszhangra talált a lakosok körében.

„Az volt a legszebb az akcióban, hogy több mit száz lakos vett részt benne, családokat, a városban működő szervezeteket is beleértve. Sokan, akik szerettek volna, de valami miatt nem tudtak bekapcsolódni, anyagilag járultak hozzá a kezdeményezéshez, hogy még több fát vásárolhassunk”

– mondta.

A faültetéssel tematikus év kezdődött Nagykaposon. Tavaly a gyerekek voltak a középpontban, az idei jelszó: COPUS – Város gyermekeinknek – Mi is a természet részei vagyunk. A városvezetés igyekszik nagyobb hangsúlyt fektetni a szelektív hulladékgyűjtésre és a környezetvédelemre is – közölte Boczán.

TASR

Címkék: Nagykapos, faültetés