Haščák elárulta, kire vonatkozhatott a Kočnertől kapott vulgáris sms-e!

Jaroslav Haščák nagyinterjút adott az Aktuality.sk-nak azzal a céllal, hogy tisztázza, semmi köze nincs egykori újságírójuk, Ján Kuciak halálához.

Haščák elárulta, kire vonatkozhatott a Kočnertől kapott vulgáris sms-e!
Jaroslav Haščák (Fotó: TASR-archív)

Egy hónappal Ján Kuciak és kedvese, Martina Kušnírová meggyilkolása előtt Marián Kočner küldött neki egy sms-t, melyben szabad fordításban az állt:

"Dolgozom azon, hogy kicsináljam azt a szarházit". 

Haščák válasza erre az volt, hogy ezt majd megbeszélik, ha találkoznak.

Miután a Denník N-től erre rákérdeztek, nála, a Penta vezére először nem tudta megmondani, milyen sms-ről van szó, később azonban jelezte, hogy az 

Lukáš Kyselicára, a Gorilla-nyomozócsoport vezetőjére vonatkozhatott, aki vizsgálótisztként azon az ügyön is dolgozik, melyben Pavol Ruskót azzal vádolják, hogy megrendelte egykori üzlettársa, Sylvia Volzová meggyilkolását.

Haščák elismerte azt is, hogy tudott róla, hogy Kočner információt gyűjt az említett nyomozóról, hogy aztán azokkal a belügyi felügyeletnél lévő emberein keresztül hiteltelenítse és félreállítsa őt. Mivel pedig Kyselica a Gorilla-ügyben is vizsgálódik, ez Haščáknak is kedvezhetett. 

Mint mondta, most már 95-99%-ra biztos benne, hogy az sms Pavol Rusko ügyére vonatkozott. Hozzátette, január 25-én találkozott aztán Kočnerral, de már nem tértek vissza erre. Emlékeztetett, hogy azt a választ, hogy "majd megbeszéljük", gyakran alkalmazza olyankor, amikor már nem akar valamiről beszélni.

Lukáš Kyselica erre úgy reagált, hogy korábban a felügyelet vizsgálta is őt a Volzová-ügyben Pavol Rusko feljelentése alapján. Kifejtette, hogy érzékelték, hogy valaki megpróbálja befolyásolni a nyomozást, és van is arról egy dokumentum az iratban, miszerint valaki megpróbálja besározni őt.

"Haščák urat azonban érdemes volna megkérdezni, miért ártotta ebbe bele magát Kočner, mikor neki semmilyen érdeke nem fűződött hozzá, csak tanúként szerepelt benne" - szögezte le.

(Denník N/Aktuality.sk)