Haščák tagad, de lemondott minden funkciójáról a Pentánál!

2020. december 2. - 12:51 | Belföld

Jaroslav Haščák, a Penta vállalatcsoport társtulajdonosa minden ügyvezetői funkciójáról lemondott a cégnél - közölte Martin Danko, a Penta szóvivője. Haščák társtulajdonos marad, míg az irányító funkciókat a Penta egyes vállalatainál Iain Child veszi át.

Haščák tagad, de lemondott minden funkciójáról a Pentánál!
Jaroslav Haščák (Fotó: TASR)
Kapcsolódó cikk:
Haščák őrizetbe vétele azzal függhet össze, hogy egy rakás pénzért megkaparintotta a Gorilla-hangfelvételeket

Haščákot keddi őrizetbe vétele után korrupcióval és pénzmosással gyanúsította meg a rendőrség. "Jaroslav Haščák visszautasítja, hogy bármi köze lenne a gyanúsításban szereplő tényálláshoz. Jogi képviselőivel együtt ennélfogva minden lehetséges jogi eszközt megragad a saját védelmére. Tekintettel a kialakult helyzetre lemond minden ügyvezetői funkciójáról a Pentánál" - húzta alá Danko.

Az említett Iain Child a Buy Out divízió irányító partnere lesz a jövőben, mely a Penta összes beruházásért felel a Penta Real Estate-en kívül. Danko rámutatott, hogy a Penta csoport Szlovákia legnagyobb munkáltatója, és mindent a törvénnyel összhangban cselekszik. Biztosította egyúttal üzleti partnereiket, hogy a befektetési csoport működése stabil.

Iain Child 2010-ben lett a Penta társtulajdonosa, eddig a Penta érdekeltségi körébe tartozó Primabanka és a Fortuna Entertainment Group beruházásait irányította.

A Penta csoport ügyvezetői funkcióját rajta kívül hárman látják el: Marek Dospiva, a Penta Real Estate irányítási partnere, Jozef Oravkin, aki a Privatbankáért, néhány ingatlanprojektért és a Slovalco csoportban zajló beruházásokért felelős, valamint Eduard Maták, aki az egészségügyben folytatott invesztíciókért felel. Utóbbi területen a Penta érdekeltségei közé tartozik a Svet zdravia kórházi és Dr. Max gyógyszertári hálózat is.

(TASR/parameter)