Hat bányász égett halálra egy felgyújtott buszban

2018. április 4. - 08:21 | Külföld

Hat bányász égett halálra Dél-Afrikában egy buszban, amelyet ismeretlen támadók gyújtottak fel egyfajta Molotov-koktéllal - közölte a rendőrség kedden.

A rendvédelmi szervek szerint a hétfőn este a Limpopo tartománybeli Driekop településén történt merénylet halálos áldozatai a felismerhetetlenségig összeégtek.

A busz több utasa égési sérülést szenvedett. Helyi sajtóértesülések 28 sebesültről számoltak be, akiket kórházban kezelnek.

A rendőrség szerint a mentőegységek helyszínre kiérkezésekor a busz már teljesen kiégett. A Modikwa platina bányában dolgozók elleni támadás indítékát egyelőre teljes homály fedi.

"Nem nyugszunk, míg ennek a kegyetlen incidensnek a felelőseit el nem fogták" - hangsúlyozta Nneke Ledwaba, a limpopói rendőrfőnök.

A Dél-afrikai Szakszervezetek Szövetsége (COSATU) elítélte a történteket, s felszólította a pretoriai kormányt, hogy vessen véget a gyilkosságoknak. Sizwe Pamla szóvivő szerint a bányászati szektort érő erőszakhullámnak már több száz munkás esett áldozatul.

Szakértők úgy tartják, hogy az egyre csökkenő taglétszámú szakszervezetek közötti rivalizálás állhat az erőszak hátterében.


MTI/para

Címkék: busz, bányászok, tűzeset