Hat évig be se tolta a képét a munkahelyére, és észre se vették

Legalább hat évig meg sem jelent a munkahelyén egy spanyol hivatalnok, most viszont nagyon megbüntették ezért - írta a brit The Independent nyomán az Aktuality.sk.

Joaquin Garciának a délnyugat-spanyolországi Cádiz városában a szennyvíztisztító építését kellett volna ellenőriznie. 2004-től viszont be sem járt a munkahelyére.

Abszurd, de a kollégái ezt akkor észlelték, amikor hosszú évek során nyútjtott szolgálataiért kitüntették.

Az eset 2010-ben került a bíróság elé, és újabb hat év telt el, mire megszületett a döntés.  A bíróság a hivatal javára döntött, és a ma már nyugdíjas hivatalnoknak, az "év munkásának" 27 ezer eurós büntetést kell kifizetnie. Éves keresete 10 ezerrel volt magasabb.

A 69 éves Garcia tagadja a vádakat, és azt állítja, zaklatás áldozata. Kijelentette, hogy minden nap bejárt, csak nem volt mit csinálnia. Azt pedig, hogy nincs munkája, nem árulta el a feletteseinek, mert állítása szerint gondoskodnia kellett a családjáról, és nehezen talált volna másik állást. Azt is elárulta, hogy míg nem volt mit tennie, olvasott, és a felvilágosult filozófus, Baruch Spinoza szakértőjévé vált... 

Aktuality.sk/para