Hatalmas áldozatot hozott a magyar politikus az energiaválság közepén: Kocsis Máténak el kellett ajándékoznia az aranyhalait

2022. szeptember 23. - 08:42 | Külföld

 "Volt két nagy akváriumom, és ebből az egyiket most megszüntettem, amiben aranyhalak voltak egyébként" – mesélte el Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője a Fidesz-KDNP balatonalmádi frakcióülését követő sajtótájékoztatón a rezsikrízis kapcsán, mikor arról kérdezték, őt személyesen hogyan érinti az energiaválság - szúrta ki a 444.hu.

Hatalmas áldozatot hozott a magyar politikus az energiaválság közepén: Kocsis Máténak el kellett ajándékoznia az aranyhalait
Kocsis Máté (MTI archívum)

A részletekbe most nem mennénk bele, válaszát egy az egyben közöljük:

„Képzelje, én 7 éves korom óta halakat tartok. Volt két nagy akváriumom, és ebből az egyiket most megszüntettem, amiben aranyhalak voltak. Az aranyhalakat elvittem egy barátomhoz, akinek van egy kisméretű kerti tava, és oda betettem őket. Megszüntettem az egyik akváriumomat: aki tart akváriumot, az tudja, hogy az egy nagyüzem azért, ott a szűrők meg a világítás, satöbbi. Ez például nekem, aki 35 éve tartok halakat, egy fájó döntés volt, de meghoztam.”

Egyébként ettől fontosabb dolgok is elhangzottak a sajtótájékoztatón, például, hogy a kormánypártok bejelentették: Nemzeti Konzultációt kezdeményeznek az Oroszország elleni szankciókról.


(444.hu)