Hatalmas éhínség fenyegeti Nigériát a Boko Haram miatt

2017. február 8. - 13:07 | Külföld

Nigériában idén várhatóan mintegy 11 millió ember súlyos élelmiszerhiányban fog szenvedni, köztük több mint 120 ezer embert "katasztrofális" éhínség fenyeget majd a Boko Haram iszlamista terrorszervezet miatt - figyelmeztetett az ENSZ friss jelentésében.

Hatalmas éhínség fenyegeti Nigériát a Boko Haram miatt

A világszervezet Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete arra számít, hogy Afrika legnagyobb humanitárius válsága várhatóan tovább fog súlyosbodnijúnius és augusztus között az élelmiszerhiány miatt. Az éhínséggel fenyegetett emberek többsége, 65 százaléka Nigéria északi részén él.

Az ENSZ és több civil szervezet is jelezte már korábban, hogy a Boko Haram miatt sok településre nem jutnak el az élelmiszerszállítmányok, a helyi földek megsemmisültek, és gyerekek halnak éhen a kialakult helyzet miatt, amely további félmillió gyereket fenyeget éhhalállal.

A korrupció, illetve a kormányzat és a segélyszervezetek közötti konfliktusok nehezítik a humanitárius válság enyhítését.Vizsgálat folyik több olyan bejelentés kapcsán, amely szerint a helyi hatóságok ellopják az élelmiszersegélyeket, amelyek emiatt nem jutnak el a rászorulókhoz.

(MTI)

Címkék: éhínség, Nigéria