Hatalmas fegyverarzenál lapult egy fickó házában, a NAKA lecsapott rá (FOTÓK)

2023. április 25. - 10:58 | Régió

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a magyar rendőrséggel együttműködve hajtotta végre a Pevnosť fedőnevű akciót Nagyszombatban, Handlován és Rózsahegyen. A bevetés a Rajka-akcióhoz fűződik, amelyet a magyar rendőrök hajtottak végre 2022-ben.

Hatalmas fegyverarzenál lapult egy fickó házában, a NAKA lecsapott rá (FOTÓK)
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

Ez alapján létrejött egy nemzetközi nyomozócsoport, amit az Europol, a NAKA és a Speciális Ügyészi Hivatal tagjai alkotnak. A csoport egyik fő feladata a lefoglalt fegyverek és robbanószerek származásának identifikálása.

A Pevnosť akció során a hatóságok házkutatásokat és más intézkedéseket hajtottak végre. 14 illegálisan tartott lőfegyvert, több mint 2 ezer darab, különféle kaliberű lőszert, valamint fegyvertartozékokat, gránátot és házilag készített hangtompítót foglaltak le.

A lefoglalt bizonyítékokat szakértői vizsgálatra küldték. A hatóságok tiltott fegyverkezéssel és fegyverkereskedelemmel gyanúsítottak meg egy személyt. Mivel az illetőt korábban feltételes szabadságvesztésre ítélték hasonló bűncselekmény elkövetése miatt, a Rózsahegyi Járásbíróság elrendelte a vizsgálati fogságba helyezését.


-para-

Címkék: NAKA, Razzia, fegyver