Hatalmas lángokkal égett a faforgács a tőketerebesi hőerőműnél!

2019. szeptember 23. - 10:33 | Régió

Tőketerebes határában, a Štefánikova utcában található hőerőműnél vasárnap délután keletkezett tűz, de még hétfőn délelőtt is küzdenek a lángokkal a tűzoltók.

Hatalmas lángokkal égett a faforgács a tőketerebesi hőerőműnél!
Fotók: TASR - További felvételekért kattints!

A tűz a Trebišovská energetická társaság területén lévő hőerőmű faforgács-adagolójánál keletkezett, ahol több méter magasan áll halmokban a forgács. A helyszínre riasztották a hivatásos és az önkéntes tűzoltókat is.

A tűzoltók bevetési parancsnoka a TASR hírügynökséggel azt közölte, hogy valószínűleg a mai, de még talán a holnapi nap is oltani, illetve hűteni fognak. Szavai szerint jelenleg három rohamkocsival összesen hat tűzoltó vesz részt az oltásban.

Mražík, a társaság ügyvezetője közölte, hogy a tűz a mintegy 2-3 méteres halmot érintette, az eset viszont semmiképpen nem befolyásolja a hőellátást, amit szavai szerint nem fognak korlátozni, mivel szalmával és földgázzal is tudnak fűteni. A városban ráadásul egyelőre nem kezdődött el a fűtési szezon.

A keletkezett károkat egyelőre nem lehet felbecsülni, ugyanakkor megpróbálják elkülöníteni a sértetlen faforgácsot a megégettől, illetve ami közel esik a tűzhöz, hogy ezzel is megakadályozzák a tűz terjedését.

A társaság ügyvezetője egyelőre a tűz okáról sem tudott nyilatkozni. "Különös, mert nagyon intenzív volt, és a forgács így nem szokott égni, mivel mi nedves faforgáccsal dolgozunk" - szögezte le.

(TASR/SME)