Hatalmas mértékben nőtt az oltakozási hajlandóság Nyitra megyében

2021. december 13. - 19:48 | Régió

A Nyitra megyei nagy kapacitású oltóközpontokban az elmúlt hétvégén 5020 érdeklődő oltatta be magát. Helena Psotová, a megyei hivatal igazgatónője elmondta: az előző hétvégékkel összehasonlítva hatalmas mértékben nőtt az érdeklődés a COVID-19 betegség elleni vakcina iránt.

Hatalmas mértékben nőtt az oltakozási hajlandóság Nyitra megyében
Illusztrációs felvétel (TASR)

Nyitra megyében az átoltottság mértéke már meghaladta a 46 százalékot, a szociális intézetekben pedig közelít a 90 százalékhoz. Az új koronavírus elleni vakcina első adagját eddig az ügyfelek 88,8, a második dózist 87,4, a harmadikat pedig 67,4 százaléka kapta meg. A szociális alkalmazottak 73 százaléka vette fel az első, 72 százaléka a második és 31 százaléka a harmadik adag oltóanyagot. Psotová elmondása szerint hat intézetben regisztrálták a COVID-19 betegséget. Kilenc ügyfél és 15 alkalmazott COVID-pozitív.

A nyitrai, vágsellyei és párkányi oltóközpontokban a következő hétvégén (december 18 - 19.) is fognak oltani. A Pfizer/BioNTech, Moderna és Johnson & Johnson vakcináit a regisztrált és nem regisztrált érdeklődők is igényelhetik.

TASR