Hatalmas műanyagraktár lángol Tőketerebesen, beomlott az egyik fele

2021. szeptember 27. - 09:56 | Régió

Vasárnap tűz ütött ki egy műanyag hulladék tárolására szolgáló, 40 x 100 méteres raktárban Tőketerebesen. Egész Kassa megyéből riasztottak tűzoltókat a helyszínre.

Hatalmas műanyagraktár lángol Tőketerebesen, beomlott az egyik fele
Forrás: Joj TV - További felvételekért kattints!

Katarína Križanová tűzoltósági szóvivő közölte, a tűz vasárnap 9.30 körül keletkezett a raktárban, de még hétfőn is zajlanak a lokalizációs és likvidációs munkálatok, szerencsére azonban eddig nem sérült meg senki.

A Joj TV beszámolója szerint a Tőketerebesről, Nagymihályról és Kassáról érkező tűzoltók körbefogták a csarnokot. Marián Kováč, a nagymihályi tűzoltók tűzvizsgálója azt monta, fűtésre használt másodrendű alapanyagot tároltak a raktárban.

Az épület közelében propánbután tartályokat is tároltak, de azokat sikerült a tűzoltóknak még időben eltávolítaniuk és biztonságba helyezniük. A tűz ugyanakkor fokozatosan elérte az épület tetejét, majd annak egy része beomlott.

Az épület bérbe van adva, tulajdonosának képviselője, Milan Mečiar azt mondta, a bérlőt terheli a felelősség. Elvileg be kell legyen biztosítva. A tűz pontos oka ismeretlen, azt viszont tudni, hogy a múlt héten már riasztották egy alkalommal a tűzoltókat. A teljes kár az előzetes becslés szerint eléri a 800 ezer eurót.

(Noviny.sk)