Hatalmas szüksége van a segítségre a nagymegyeri kutyamenhelynek, hogy átvészeljék a telet!

2023. november 23. - 10:59 | Régió

Nincs könnyű helyzetben a nagymegyeri kutyamenhely, jelenleg közel kétszáz kutya áll a gondozásuk alatt, de vészesen fogytán vannak a készleteik.

Hatalmas szüksége van a segítségre a nagymegyeri kutyamenhelynek, hogy átvészeljék a telet!
Fotó: Paraméter - archív

A menhelyen lévő kutyák száma nem csökken, a kiadásaik egyre magasabbak, és fennáll a veszélye, hogy nem lesz elegendő eledelük a télre, ebből kifolyólag pedig további állatokat sem tudnak majd menteni.

"Nem magunknak kérünk segítséget, hanem az emberek felelőtlensége vagy nemtörődömsége miatt a menhelyre került állatoknak. Az állam nem törődik velük, továbbra is úgy tesz, mintha ez a kérdés nem létezne Szlovákiában. Kérjük, segítsenek nekünk, hogy meg tudjuk őket etetni" – áll a felhívásban.

A nagymegyeri kutyamenhely az alábbi számlaszámon fogadja az adományokat:

IBAN: SK27 1100 0000 0029 2685 7357
SWIFT: TATRSKBX

Eledelt IDE kattintva rendelhet, amelyet egyenesen a menhely kap meg.

Az oldalon lehetőség van utalványok vásárlására is, amelyeket aztán eledelvásárlásra használhat fel a menhely. További lehetőség pedig a rendszeres havi támogatás beállítása.


A DOG AZYL civil egyesületet 2010-ben alapították önkéntesek, válaszul a nem kívánatos, bántalmazott és kidobott kutyák kedvezőtlen és egyre növekvő számára. Két hosszú éven keresztül aktívan keresték a megfelelő telket, amelyen kutyamenhely létesülhet, ennek végül Nagymegyeren adott otthont egy régi istálló épülete, amit bérbe vehettek.

2012 májusa óta építik itt a menedékházukat saját kezűleg. Közben nehezítette a munkájukat, hogy pár évvel ezelőtt az istálló tulajdonosa eladásra kínálta az épületet. Nem volt mit tenni, minden követ meg kellett mozgatniuk, hogy a kutyák feje felől ne adják el a menedéket, amiben már akkor is nagyon sok munkájuk volt. 2015-ben végül hazai és külföldi adományozók segítségével, verejtékes munka árán sikerült megvásárolni magát az épületet.

Archív videónk:

(parameter)