Hatalmas tehetségnek tartották az elhunyt fiatal szlovák focistát

2019. november 25. - 07:04 | Sport

A 17 éves Adrián Sivoň szombati halála rányomta bélyegét a Fortuna Liga szombati meccsére is, mely során a Ružomberok döntetlent játszott a Senicával.

Hatalmas tehetségnek tartották az elhunyt fiatal szlovák focistát
Ján Haspra, a rózsahegyiek edzője és Adrián Sivoň

Sivoň a rózsahegyiek U19-es csapatának tagja volt, de a felnőtt csapat tagjai is ismerték. A Nový Čas számolt be róla, hogy a szombati bajnoki előtt a városban, a stadion környékén mindenki arról beszélt, hogyan zuhanhatott ki a kollégium hetedik emeletéről a fiatal focista.

A fiatal tehetség nem halt meg azonnal. Miután a mentők a helyszínre érkeztek, még eszméleténél is volt - súlyosan megsérült a medencéje és át volt szúrva a tüdeje. A kórházba szállítást követően viszont életét vesztette.

Ján Haspra, a liptóiak vezetőedzője a szombati mérkőzés után alig találta a szavakat. "Ez szörnyű. Olyan srácról van szó, akit nagyon szerettem és a fiúk is az öltözőben" - fogalmazott.

Sivoňt védőként nagy tehetségnek tartották, éppen ezért is volt korához képest eggyel magasabb korosztályban. "Hatalmas tehetség volt, és én mindig azt gondoltam, hogy a futballunk jövőjét jelentheti a hátvéd poszton. Ballábas, ifjúsági válogatott. Józan, árvai típus. Hogy mi játszódhatott le a fejében? Azt viszont nem tudom. Talán ezek azok a dolgok, amelyeket ez a kor hoz magával" - fejtette ki.

(Nový Čas)