Hatalmas tűz volt Léva közelében, régi monitorok, számítógépek égtek szét!

2020. november 22. - 10:58 | Régió

Tűz ütött ki szombaton reggel 9 óra előtt a lévai járásbeli Garamlök (Lok) településhez tartozó Felsőmajor kataszterében lévő csarnoknál.

Hatalmas tűz volt Léva közelében, régi monitorok, számítógépek égtek szét!
Forrás: Noviny.sk - További, tűzoltósági felvételek jelennek meg kattintás után!

A cég, melynek a tulajdonában van a csarnok, elektronikai eszközök likvidálásával és újrahasznosításával foglalkozik - tájékoztatott a Joj TV.

Katarína Križanová tűzoltószóvivő közlése szerint egy olyan csarnokban csaptak fel a lángok, ahol különböző, többek között elektronikus hulladékot tároltak. A helyszínre Léváról, Zselízről, Nyitra-Zobordarázsról, Verebélyről és Érsekújvárból érkeztek hivatásos, Töhölről (Tehla) és Garamkálnáról pedig önkéntes tűzoltók. Összesen mintegy 30-an vettek részt a lángok lokalizálásában és likvidálásában, ami délutánra sikerült.

A Joj TV-nek a cég tulajdonosa megerősítette, hogy régi monitorok és számítógépek égtek - a tűzoltók közlése szerint mintegy 20x60 méteres területen. A tulajdonos szerint szándékos gyújtogatásról lehetett szó. Az előzetes becslés szerint az anyagi kár 200 ezer euróra rúg.

Garamlök községben azt tanácsolták a lakosoknak, hogy zárják be ablakaikat, a nyitrai vegyi szennyezésekkel foglalkozó laboratórium munkatársai pedig méréseket is végeztek a környező településeknél.

(Noviny.sk/parameter)