Hatalmas tűzkár Nagyfödémesen, szárító okozott tüzet Nagymegyeren!

2022. október 3. - 13:38 | Régió

Az elmúlt napokban egy-egy tűzesethez riasztották a dunaszerdahelyi és galántai járásbeli tűzoltókat.

Hatalmas tűzkár Nagyfödémesen, szárító okozott tüzet Nagymegyeren!
Tűzoltósági felvételek - További fotókért kattints!

Lena Košťálovától, a kerületi tűzoltók szóvivőjétől megtudtuk, hogy pénteken délután 13 órakor egy polifunkciós épület pincehelyiségében keletkezett tűz Nagymegyeren. A tűzoltók hamar a helyszínen voltak, légzőkészüléket viselve hatoltak be az épületbe, amelynek alsó helyiségeit ekkor már teljesen ellepte a füst.

A tűzoltók megkeresték a tűz forrását, ami egy ruhaszárító volt. A tűzoltók egy magasnyomású fecskendővel eloltották a tüzet, majd kivitték a füstölgő berendezést a pincéből, hogy odabent ki tudjanak szellőztetni. A füstöt végül egy nagy teljesítményű ventilátorral űzték ki a helyiségekből. A közvetlen anyagi kár 400 euró.

Szombaton délután három óra körül keletkezett tűz egy nagyfödémesi gyümölcs- és zöldségraktárban. A lángok ellepték a raktár épületét, a helyszínre, Galántáról, Szeredről és Nagyszombatból is kivezényeltek tűzoltóegységeket, valamint önkénteseket a faluból és a szomszédos Jókáról.

A tűzoltók az oltás és likvidációs munkák közben lebontották a raktár tető- és oldalszerkezetét, az eloltása után pedig nagy teljesítményű ventilátorokra volt szükség itt is, hogy megszabaduljanak a sűrű füsttől.

A tulajdonos közvetlen anyagi kárát 350 ezer euróra becsülték, a megmentett vagyon értéke viszont mintegy 5 millió euró volt. A tűz oka ez esetben egyelőre nem ismert, szakértői vizsgálatot rendeltek el az ügyben.

(parameter)