Határozat született a sporttörvénnyel kapcsolatban, a parlamenti képviselők erről is szavaztak

2021. július 25. - 10:10 | Belföld

A pandémia miatt bekövetkezett válsághelyzet negatív következményeinek csökkentése a nemzeti sportszövetségekre, szervezetekre és sportolókra nézve 2022-ben is folytatódik. Ez a sporttörvény módosításából következik, amelyet a parlamenti képviselők vasárnap hagytak jóvá.

Határozat született a sporttörvénnyel kapcsolatban, a parlamenti képviselők erről is szavaztak
Illusztrációs felvétel (TASR)

A pandémiával kapcsolatos intézkedéseket tehát meghosszabbítják. Az oktatási minisztériumnak még 2022-ben sem kell határozatot kiadnia a bizonyítványok visszavonásáról, ha a nemzeti sportegyesületnek az adott naptári évben nem volt meg a szükséges számú aktív sportolója, vagy nem szervezett országos versenyt. A 2022-es elismert sporthoz való hozzájárulás kiszámításakor a 2020-as évben számított részarányokat kell használni.

A jogszabály szerzői azzal érvelnek, hogy a nemzeti sportszövetségeknek és sportszervezeteknek a pandémia miatt nem volt lehetőségük arra, hogy elegendő számú aktív sportolót szerezzenek ahhoz, hogy megfeleljenek a törvényi feltételeknek. Ezért a COVID-19 járványra vonatkozó törvény átmeneti rendelkezéseinek időbeli hatályát 2022-ig meghosszabbítják.

A módosítás a kihirdetés napján lép hatályba.

TASR