Hátborzongató, amit a vágsellyei családi drámához elsőként kiérkező városi rendőr mondott

2023. december 1. - 13:58 | Régió

A hétfő hajnali ámokfutás megrázta Vágsellye városát, és azt lehet mondani, hogy az egész régiót is. A Nový Čas-nak egy helyi városi rendőr, az 52 éves Rudolf Drahoš számolt be az általa tapasztaltakról.

Hátborzongató, amit a vágsellyei családi drámához elsőként kiérkező városi rendőr mondott
Forrás: Nový Čas

A bejelentéskor a városi rendőrök még nem is sejtették, mi várja majd őket a vecsei Hollý utcában, ahol egy lakóház negyedik emeletén a 23 éves medikus, Bruno hajnali fél hatkor halálra késelte 17 éves testvérét, Rubent, majd a késsel rátámadott a szüleire is, végül felment a ház legfelső emeletére és kiugrott egy ablakon. A helyszínen szörnyethalt.

A városi rendőrséget a szomszéd riasztotta azzal, hogy az apa verekszik a fiával. Rudolf a Nový Čas szerint egy erős férfi, ám a hangján érezni lehetett a borzalmakat, mikor mesélt arról, mit látott, mikor odaért. Elmondta, pályafutása során soha ilyen szörnyűséggel nem találkozott.

"Mi nem tudtuk, mi folyik ott pontosan, a szomszédnő hívott, de azt hittük, az ő családjában verekszik az apa a fiával. Három percen belül a helyszínen voltunk, mikor csengettünk a hölgyhöz, azt mondta, a negyedik emeletre menjünk. Félig ki volt nyitva az ajtó a lakáson, bekopogtunk, az édesanya mondta, menjünk be, de még mindig nem sejtettük, mi vár odabent" - mesélte.

Ezt követte a sokk. Az anya csupa vér volt, a földön feküdt, az apa pedig utolsó erejéből próbálta hívni a 112-t, de mikor a városi rendőrök megérkeztek, nekik adta a mobilt.

"Elsősegélyben részesítettem a vérző nőt, akkor mondta, hogy a fia a szobában van. A fiút próbáltuk újraéleszteni, én az orvos kiérkezéséig próbálkoztam, majd az orvosnak asszisztáltam" - számol be róla.

Ekkor egyébként még mindig nem tudták, mi történt, hogy a másik fiuk támadt a családra, mivel elsőként segíteni akartak a sérülteken. Akkor kezdtek tisztázódni a részletek, amikor az állami rendőrök is megérkeztek.

"Soha ilyesmit nem éltem meg. Mielőtt kiugrott, a fiuk még azt mondta az édesanyjának, hogy anyu, bocsáss meg!"

- mondta. Hozzátette, nagyon sajnálja, hogy nem sikerült megmenteniük a kisebbik fiút, pedig mindent megtettek érte.

Máig nem tudni egyébként, mi volt Bruno indítéka. A 23 éves fiatal férfi medikus, hajnalban érthetetlen indokkal kezdett ámokfutásba. A két fiú meghalt, szüleik súlyos sérülésekkel fekszenek a kórházban.

Az áldozatok száma ennél magasabb is lehetne, a városi önkormányzat pedig úgy döntött, hogy az elsőként beavatkozó városi rendőrt, Rudolfot kitünteti a bátorságáért és hogy azonnal tudta, mit kell tennie.

(Nový Čas)