Hátborzongatóan végződhetett volna a két magyar turista kirándulása a Magas-Tátrában, ha nem sietnek a segítségükre a hegyimentők

2023. november 3. - 13:50 | Régió

Két magyar turista csütörtökön a Magas-Tátrában ragadt, miután letértek a turistaösvényről, de vissza már nem találtak - írják a hegyimentők.

Hátborzongatóan végződhetett volna a két magyar turista kirándulása a Magas-Tátrában, ha nem sietnek a segítségükre a hegyimentők
Egy fotó az akcióról (HZS)

A 66 éves férfi és a 61 éves nőnek még sikerült felhívniuk az ismerőseiket és elmagyarázni nekik, hogy hol is tartózkodnak, még azelőtt, hogy lemerült volna a telefonjuk. Végül a hívott személyek értesítették a hegyimentőket, akiknek nemcsak az nehezítette meg a munkáját, hogy nem tudták pontosan megmondani/bemérni, hogy hol tartózkodik a két idős turista, hanem az erős szél következtében a helikopter fedélzetéről sem lehetett utánuk kutatni.

A hegyimentők végül úgy határoztak, a szárazföldön indítanak egy keresőakciót. Bejárták azokat a helyeket, ahol utoljára látták a párost. Pár óra keresés után végül a késő esti órákban találták meg a magyar turistákat egy patak mellett.

Annak ellenére, hogy órákig bolyongtak, és kicsit ki voltak hűlve, képes voltak a mozgásra. Viszzatérve a turistaösvényre egy mentőautó várta őket, a hajnali órákban sikerült is lezárni a mentőakciót.

(HZS)