Hatékony nyelvtanulás a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémiában

A Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia angoltanárai vallják, hogy a kommunikatív nyelvtanítás egyik alapelve, hogy az idegen nyelvet csak olyan szituációkban lehet megtanulni, melyekben valós üzenetek cserélnek gazdát.

Hatékony nyelvtanulás a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémiában
Az iskola felvételei - további fotókért kattints!

Az iskolában történő nyelvtanulás célja nemcsak az érettségi vizsgákra való alapos felkészítés, hanem a minél tökéletesebb gyakorlati tudás megszerzése is, melynek érdekében le kell küzdeni a nyelvi gátlásokat.

A kommunikációs készség fejlesztése során apránként tűnnek el a nyelvi gátlások,  szorongások. Ennek leküzdése érdekében újabb és újabb módszerekkel próbálkoznak. Az igyekezetük hatékonyságának bizonyítéka az ún. „Native speaker” – anyanyelvi lektorokkal való egyhetes Aktív Angol Nyelvi Hét – Active English Week is.

Az iskola február 5-től február 9-ig 11. alkalommal nyitotta ki idegennyelvi szaktantermeit az angol nyelvtudásukat fejleszteni vágyó diákok számára. Az amerikai John és az angol Sam igazán jó módszereket választott a diákok nyelvi gátlásainak feloldására. Az interakciós feladatok biztosították a a fesztelen hangulatot, ezáltal pedig a diákok aktívabbak és felszabadultabbak lettek. Sokan közülük négyéves tanulmányuk során minden tanévben éltek a lehetőséggel, és bekapcsolódtak az Aktív Angol Nyelvi Hét programba. Ők tudják igazán felmérni, hogy a nyelvtudás nemcsak hatalom, hanem nélkülözhetetlen előny a továbbtanulásban vagy a munkaerő-piacon, melyre mindenképp érdemes szert tenni.


(Horváth Erzsébet)