Hatodszor szerveztek halászléfőző versenyt Bögellőn

2022. június 7. - 09:03 | Régió

Halászléfőző versenyt szerveztek Bögellő kisközségben (Dunaszerdahelyi járás) immár hatodik alkalommal június 4-én, a Nemzeti Összetartozás napján.

Hatodszor szerveztek halászléfőző versenyt Bögellőn
Helyszíni felvételek - kattints további fotokért

A hagyományos rendezvény 2 évig a vírushelyzet miatt elmaradt, de a szervezők – a Rákóczi Szövetség Bögellői Helyi Szervezete és a Bögellői Önkéntes Tűzoltók Szervezete - idén újra nagy örömmel vágtak bele a szervezésbe. A főzőversenyre14 csapat nevezett be, a helyi lakosok és a környező települések csapatai mellett még az Észak- Magyarországon található Tiszabábolna községéből is érkeztek főzni vágyók. A verseny 5 tagú zsűrije, Csicsay Gábor zsűrielnök vezetésével kóstolta végig az elkészült remekeket. A legfinomabb halászlevet idén „A többiek” bősi csapata főzte, második helyezést ért el a ÖTSZ – Bögellő halleve, a harmadik helyet pedig a nagymegyeri-padányi Szedett Vedett Banda szerezte meg.

Az orosz- ukrán háborús konfliktus következményei a kárpátaljai magyarokat is sújtja, ezért a rendezvény alatt adománygyűjtés folyt a megsegítésükre.

A rendezvény nem jöhetett volna létre támogatók nélkül, a szervezők ezúton is köszönik a tárgyi és anyagi hozzájárulást ahhoz, hogy ismét egy felejthetetlen program öregbítette Bögellő jóhírét.

(-)