Hatráková és Tabák kizárását javasolja az OĽANO frakcióvezetője

2022. május 4. - 19:16 | Belföld

Michal Šipoš, az OĽANO frakcióvezetője Katarína Hatráková és Romana Tabák kizárását javasolja a képviselői klubból.

Hatráková és Tabák kizárását javasolja az OĽANO frakcióvezetője
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Šipoš a parlamentben tartott sajtótájékoztatón mondta ezt azután, hogy a törvényhozás elutasította a Legfőbb Ügyészség (GP) kérését, és a képviselők nem járultak hozzá Robert Fico (Smer-SD) előzetes letartóztatásának bíróság általi elrendeléséhez. Hatráková a szavazásnál tartózkodott, Tabák nem szavazott.

„Ma az OĽANO 50 képviselőjéből kettő, Katarína Hatrákova és Romana Tabák hűtlen lett a mozgalmunk értékeihez és programjához, amit korábban ők is aláírtak. Elárulták az OĽANO szavazóit azzal, hogy nem engedtek utat az igazságszolgáltatásnak”

– mondta Šipoš. Egyúttal emlékeztetett az OĽANO választási ígéreteire, valamint arra, hogy a törvény előtt mindenkinek egyenlőnek kell lennie.

A jelenlevő 150 képviselőből 74-en szavaztak Fico kiadására, 49-en ellene, 19-en tartózkodtak, 8 képviselő pedig nem szavazott. Fico előzetes letartóztatása mellett szavazott a teljes SaS-frakció és az OĽANO képviselőinek zöme, kivéve Romana Tabákot, aki nem szavazott, valamint Katarína Hatrákovát, aki tartózkodott. A Sme rodina képviselői szintén tartózkodtak, a Za ľudíból mindenki igennel voksolt. A kiadás ellen szavaztak a Smer-SD és a Hlas-SD képviselői, az ĽSNS képviselői nem szavaztak.

TASR

Címkék: Robert Fico, OĽaNO