Hatszázezer dollárért kelt el Notorious B.I.G. koronája egy New York-i árverésen

2020. szeptember 16. - 11:14 | Kultúra

Hatszázezer dollárért kelt el az a műanyagból készült aranyszínű korona, amelyet a néhai rapper, Notorious B.I.G. viselt a halála előtti utolsó fotózáson. A Sotheby's New York-i hip-hop kultúrával foglalkozó szerdai aukcióján 120 tételre lehetett licitálni.

Hatszázezer dollárért kelt el Notorious B.I.G. koronája egy New York-i árverésen
Fotó: AAP

Ez volt az első olyan árverés, amelyet egy nemzetközi aukciósház teljes egészében a hip-hop világának szentelt. A kikiáltási tárgyak között ékszerek, divatcikkek és képzőművészeti alkotások is szerepeltek.

Notorious B.I.G. koronáját, amelyet az 1997-ben készült King of New York című fotón viselt, először vitték árverésre. A relikviáért előzetesen 200-300 ezer dolláros árat várt a Sotheby's szakértője.

A New York-i rappert, akit Biggie Smalls néven is ismertek, 24 évesen lőtték le Los Angelesben egy fotózás után. Halálának körülményeire éppúgy nem derült fény, mint ahogy az egy évvel korábban, 1996-ban 23 évesen megölt rapper, Tupac Shakur halála is megoldatlan maradt.

Casandra Hatton, a Sotheby's szakértője szerint a korona értéke azért ugorhatott ilyen magasra, mivel felismerhető darab.

A műanyag koronát a rapper és a fotót készítő Barron Claiborne is aláírta. A győztes licitáló a fotó kinagyított példányát is megkapta.

MTI