A hatszoros étteremtulajdonos Boris Kollár üzeni, nem manipulálta az intézkedéseket!

2021. január 6. - 08:07 | Belföld

Boris Kollár (Sme rodina) parlamenti elnök kizárta azokat az állításokat, melyek szerint bármiféle intézkedést az ő személyére való tekintettel vezettek volna be.

A hatszoros étteremtulajdonos Boris Kollár üzeni, nem manipulálta az intézkedéseket!
Boris Kollár (Archív felvétel - TASR)

Ezt Michaela Jurcová, Kollár szóvivője közölte a TASR-rel Peter Pellegrininek, a parlamenten kívüli Hlas-SD párt elnökének az állításaira reagálva. Emlékeztetett: Kollárnak éttermei is vannak, amelyek régóta be vannak zárva. Hozzátette: a síközpontok és az éttermek bezárása kapcsán Kollár tiszteletben tartja az intézkedéseket, és ezekkel összhangban jár el.

„Megint hangsúlyoznánk, hogy Boris Kollárnak hat étterem is a tulajdonában van, amelyek az intézkedések következtében régóta zárva tartanak, miközben némelyek üzemeltetését végleg be kellett szüntetni. Kollár elnök, ahogy az éttermeknél, úgy a síközpontok esetében is, teljes mértékben tiszteletben tartja a tiszti főorvos intézkedéseit, és ezekkel összhangban jár el”

– közölte Jurcová a TASR-rel.

Mint elmondta: Kollár a síközpontok bezárását is tiszteletben tartja. „Az elnök minden egyes ajánlást betartott, és sehogyan sem avatkozott bele ezekbe, ahogy a jövőben sem fog” – tette hozzá.

Pellegrini kedden azt közölte, feljelentést tesz Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök és a kormány tagjai ellen. A párt többek között hatalommal való visszaéléssel gyanúsítja a kormány tagjait. Pellegrini szerint a miniszterelnök szándékosan azokhoz igazítja az egyes intézkedéseket, akiknek nem kellett bezárniuk a vállalkozásukat. A síközpontok üzemeltetéséből szerinte a parlamentelnök is hasznot húzott.

(TASR)