Haverjával intéztette a bombariadót a bíróságokon, hátha elkerüli a börtönt

2020. november 23. - 14:45 | Régió

Egy 28 és egy 35 éves férfit gyanúsít a kassai vizsgálótiszt rémhírterjesztéssel. Az idősebbik megkérte a másikat, hogy jelentsen be bombariadót a bíróságokon, mikor a tárgyalás lett volna.

Haverjával intéztette a bombariadót a bíróságokon, hátha elkerüli a börtönt
Rendőrségi felvétel

A 35 éves férfinek épp a tárgyalása zajlott volna az egyik kassai bíróságon, melyen egy szándékos bűncselekmény elkövetéséért letöltendő börtönbüntetés várt rá. Ezért arra kérta fiatalabb haverját, hogy néhány perccel a tárgyalás előtt jelentse be a 112-es segélyhívón, hogy bombát helyezett el az eperjesi és a kassai bíróságokon.

Mivel ilyenkor a tűzoltóság és a rendőrség egységei is kivonulnak minden érintett bíróságra, evakuálják azokat, és speciális bombakereső kutyákkal kutatják át, így az akció költsége meglehetősen magas, ez esetben mintegy 32 ezer eurót tett ki. A két fiatal férfinek most ezzel is szembe kell néznie.

A kassai rendőrség közlése szerint ugyanakkor őket, és két másik, egy 30 és egy 32 éves férfit gyanúsítanak egy autó felgyújtásával is. A kassai Amurská utcában egy BMW-t gyújtottak fel a gyanú szerint, miután azt valamilyen gyúlékony anyaggal lelocsolták. A tűz a mellette parkoló Renault-ra is átterjedt, az együttes kár eléri a 22 800 eurót.

(parameter)