Hawking eltitkolt fotója?

2019. április 22. - 09:02 | Tech

A tavaly elhunyt világhírű elméleti fizikus, Stephen Hawking még halála után is tartogat meglepetéseket. Úgy tűnik, hogy mégis találkozott egy időutazóval, és erről fénykép is készült. Különös? De még mennyire!

Hawking eltitkolt fotója?

Hawking egyik legérdekesebb kísérlete minden bizonnyal az volt, amikor 2009-ben titokban partit rendezett időutazók számára, majd a meghívókat csupán egy nappal később tette közzé több csatornán. Ha léteznének időutazók, akkor a meghívókat olvasva visszautazhattak volna Hawking partijára és pezsgőzhettek volna a kiváló tudóssal.

Mivel nem jelent meg senki (legalább is idáig így tudtuk), a fizikus ezt annak bizonyítékaként értelmezte, hogy nem létezik időutazás.

Stephen Hawking meg volt győződve arról, hogy az időutazás az elképzelhető technikai nehézségek miatt megvalósíthatatlan. Az egész kísérletet (a partival és a késleltetett meghívóval) épp ennek igazolására rendezte meg. Eddig az egész világ úgy tudta, hogy a kísérlet Hawking feltételezését igazolta.

Most viszont egy fotó került elő, amely azt bizonyítja, hogy Hawking nem volt egyedül 2009. június 28-án a Cambridgei Egyetem Gonville and Caius Kollégiumának dísztermében.

Március végén egy ismeretlen, aki önmagát Cronos professzornak nevezi, a fenti fényképet juttatta el az amerikai AP hírügynökségnek. A szakértői vizsgálatok alapján nincs nyoma beavatkozásnak a fotón, eredeti 2009-es felvételnek tűnik. A fénykép kísérőlevele pedig azt állítja, hogy Cronos professzor tényleg időgépet épített, amellyel tényleg sikerült visszatérnie a múltba.

A tudományos közvélemény egyelőre kivár, és nem kommentálja a felvételt. A rejtélyes Cronos professzor ugyanis lenyomozhatatlan. Személyazonossága azonosíthatatlan, ezt az egyetlen e-mailt is nyilvános internetkávézóból küldte.

Felmerül a kérdés, hogy Hawking miért titkolta el, hogy elhíresült partijának mégis volt vendége. Hiszen általában el szokta ismerni, ha tudományos témában elveszít valamilyen fogadást. Elképzelhető, hogy Cronos professzor csak erőfitogtatásnak szánta időutazásos produkcióját? Hiszen ha tényleg megvalósítható az időutazás, akkor a téridő szövetét is roncsolhatja, aki vállalkozik rá. Ez pedig végzetes lehet a Világegyetem számára. Elég egy pici változtatás a múltban, és a jelenünk széteshet.

Elegendő, ha pl. 1440-ben nem sikerül ellopni a magyar koronát Visegrádról Komáromba, és az Univerzum megszűnhet létezni.

Próbálják csak ki!

(PR-cikk)