Ház nagy telekkel néhány ezerért a Komáromi járásban és autó egy elektromos roller áráért – az állam elárverezi a felesleges tulajdonokat

2024. február 21. - 11:32 | Belföld

Az állam az ropk.sk nevű oldalán kínálja árverésre a felesleges ingóságokat és ingatlanokat, amikhez olykor rendkívül olcsón hozzá lehet jutni – hívta fel rá a figyelmet a Startitup, amely összegyűjtötte a jelenleg legérdekesebbnek vélt, árverésre bocsátott dolgokat.

Ház nagy telekkel néhány ezerért a Komáromi járásban és autó egy elektromos roller áráért – az állam elárverezi a felesleges tulajdonokat
Illusztráció (Fotó: TASR)

Az állam ilyen módon szabadul meg azoktól a tulajdonoktól, amikre nincs szükség, és olykor rendkívül jutányos áron kínálja őket az embereknek, cégeknek vagy a külföldi érdeklődőknek.

Az állam tarsolyában van például egy ház, amihez több telek is tartozik. Az ingatlan a nagymihályi járásbeli Čertižné községben található. A telkek méretei 1057, 629 és 760 négyzetméter. Az ingatlant és a telkeket 16 500 euróért kínálja az állam. Az elektronikus árverésbe február 20-ig lehetett bekapcsolódni.

A komáromi járásbeli Gellér községben 1/6 arányban kínálnak egy családi házat. Jelenleg a Nyitrai Járási Hivatal felel az ingatlan kezeléséért, aminek kikiáltási ára 4260 euró. A házhoz két telek tartozik, az egyik 1829, a másik 244 négyzetméteres. Ebben az esetben március 1-ig lehet benyújtani az árajánlatot. A pénzügyminisztérium ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy az ingatlanokat jelenlegi állapotukban kínálják, ezek kitakarítása már a vásárló költségeit terheli.

Ingatlanok mellett járműveket is eladásra kínálnak az állami weboldalon. Így például most 448 euróért megvásárolható a pozsonyi mentőszolgálat Hyundai Tucson 2 típusú autója. „Apró” szépséghiba, hogy az autó jól láthatóan megrongálódott és használhatatlan. Ha viszont valaki ennek ellenére érdeklődik iránta, február 29-ig ajánlatot tehet.

Az érdeklődők írásos formában, egy lezárt borítékban kézbesíthetik ajánlatukat.


(Startitup)