Hazai kínálatból válogattak a szervezők

Jányokon szombaton először rendezték meg a Felső-csallóközi Kulturális Fesztivált, melynek támogatója az SZK kormányhivatala volt.

Hazai kínálatból válogattak a szervezők
A Jányoki Daloskör tagjai (A szerző felvételei)

Berner Lajos, a község polgármestere megnyitó beszédében elmondta: a tizenkettedik falunap helyére lépő fesztivál változatosabb műsorsorozatával a szervezők a helyi lakosságon kívül a szélesebb környék érdeklődő közönségét is szerették volna megszólítani.


Rigó Konrád kulturális államtitkár az esti főprogram előtt köszöntötte a közönséget

A fesztivált megtisztelte jelenlétével Rigó Konrád, a kulturális tárca államtitkára. „A nyarat azért is szeretem, mert ilyenkor országszerte sok príma rendezvény van, ahol az emberek összejöhetnek és jól érezhetik magukat. A jányoki falunapnak azért örültem különösen, mert itt sokkal nagyobb teret kaptak a hazai fellépők, ráadásul a helybéli daloskör is színvonalas műsort adott” – nyilatkozta a Paraméternek a köztisztviselő.  


A Reset.sk formáció


Peter Šrámek és jányoki rajongói

A nap sztárvendége Peter Šrámek popénekes volt. Színpadra lépett továbbá a Kobold, a Reset.sk és a Veterán formáció, a magyarországi testvértelepülés, Farád énekkara, a nagymagyari Mini-Tini tánccsoport, valamint Ladacsi Mónika és Lőrincz Roland, akik nótákat énekeltek, ill. operettdallamokból adtak elő részleteket.


A Kobold zenekar

A rendezvényt utcabál zárta.

(lel)