Hazai nyaralásokra buzdít az állam, az utazási irodák meg bajban

2020. július 11. - 13:59 | Belföld

Az emberek össze vannak kissé zavarodva, mivel ugyan számos országba szabadon lehet utazni, az állam viszont arra buzdít, hogy a nyári szabadságunkat töltsük inkább idehaza, nyaraljunk itthon - számol be róla a Markíza.

Hazai nyaralásokra buzdít az állam, az utazási irodák meg bajban
Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

A Szlovák Utazási Irodák és Ügynökségek Szövetsége elnöke, Roman Berkes kifejtette, hogy éppen emiatt nem tudják, hogy belefektessenek-e reklámokba, melyek külföldi úticélokat tartalmaznának, esetleg más módon szólítsák-e meg az utazókat ajánlataikkal. Leszögezte, hogy számos ország jelenleg biztonságosnak számít - például még Horvátország is - és szerveznek is ezekbe az országokba utazásokat.

"A másik oldalon az állam azt szorgalmazza, hogy maradjunk itthon, emellett az illetékes szervek is azt tanácsolják, hogy ne utazzunk külföldre, ez pedig az utazási irodák érdekeivel ellentétes, emiatt a klienseink össze vannak zavarodva" - fogalmazott Berkes.

Hozzátette, pillanatnyilag kritikus a helyzet az utazási irodáknál, mivel a klienseik elfordulnak tőlük vagy kihátrálnak az eddig megrendelt utazásokból.

A parlament még májusban jóváhagyott egy intézkedést, mely alapján az utazási irodáknak és klienseiknek 2021 augusztusáig terjedő dátummal kellene megegyezniük, ellenkező esetben vissza kell fizetni az előlegeket. Berkes szerint ezzel nincs gond, az irodák individuálisan egyeznek meg az ügyfeleikkel, és jórészt sikeresen.

Ez viszont nem segít azon, hogy senki se tudja, utazzon-e vagy sem.

(Tvnoviny.sk)

Címkék: koronavírus, utazás