Hazatértek a Magyarországon buszbalesetet szenvedett szlovákiai gyerekek

2019. június 13. - 13:40 | Belföld

Nem folytatták az útjukat Montenegró felé, helyette visszatértek Szlovákiába annak a szlovákiai autóbusznak a gyermek utasai, amely szerdán karambolozott Magyarországon. Erről csütörtökön tájékoztatott a Belügyminisztérium sajtóosztálya.

Hazatértek a Magyarországon buszbalesetet szenvedett szlovákiai gyerekek
Fotó: MTI

A közlemény szerint azokat a gyerekeket, akik nem sérültek meg, ideiglenesen, a pótjárat biztosításáig Szerencs községben helyezték el. A pótbusz aztán Miskolcra szállította őket, ahonnan a kórházból távozó társaikkal együtt hazautaztak.

A Kül- és Európai Ügyek Minisztériumának tájékoztatása szerint a tizenegy sérült közül tíz már hazatért. A tizenegyedik állampolgárt, aki jelenleg még a miskolci kórházban tartózkodik, valószínűleg a mai nap folyamán szállítják haza.

A szlovák és a magyar hatóságok elsősorban a Budapesten székelő rendőrségi attasé hivatalán keresztül kommunikáltak egymással. Az esettel a budapesti szlovák nagykövetség és a békéscsabai főkonzulátus is foglalkozott.

A belügyi tárca tájékoztatása szerint a magyar mentőegységeknek azonnal felajánlották a segítséget, arra azonban nem volt szükség.

Az autóbusz fedélzetén tartózkodók közül kilenc gyerek és egy felnőtt könnyebb, egy felnőtt súlyosabb sérülést szenvedett. A sérülteket a miskolci megyei kórházba szállították. A Montenegróba tartó buszon összesen 35 gyerek, három felnőtt kísérő és két sofőr tartózkodott. A balesetben szerepet játszó személyautóban utazó három személy közül kettő – köztük egy gyerek - könnyebben megsérült.

A baleset szerdán történt röviddel 17 óra előtt, a 37-es főúton, Miskolc közelében. A személyautó magyar állampolgárságú sofőrje az eddigi információk szerint áthajtott az ellenirányba. A buszsofőr elrántotta a kormányt, hogy elkerülje az ütközést, a busz azonban leszaladt az útról és felborult. A helyszínre vezényelték a rendőrséget, a tűzoltókat és a mentőket is, a mentésben egy helikopter is részt vett.


(TASR)