Házhoz vitte a kitüntetést Viskupič

Pénteki körútján Jozef Viskupič Nagyszombat megye elnöke a Galántai és a Dunaszerdahelyi járás közútkezelő vállalatain kívül másra is talált időt. Egy kitüntetést is „házhoz” vitt.

Házhoz vitte a kitüntetést Viskupič
Orbán Péternek Jozef Viskupič gratulál (A szerző felvételei)

Jozef Viskupič megyeelnök és Berényi József megyei alispán péntek reggel a Galántai járás közútkezelőinél kezdte meg körútját, ahol nem csak a modern gépparkot tekintették meg, de egy veteránnak számító LIAZ teherautót is, amely a téli útszórások mellett a kátyúzást is bírta hosszú éveken keresztül.


Közvetlen beszélgetésre is sor került

Innen a Dunaszerdahely melletti Nemeshodosba vezetett az útjuk, ahol a helyi községi hivatalban Szabó Katalin hivatalvezető fogadat a delegációt. A megyeelnök azért érkezett a faluba, mert a Nemzetközi Tanítónap alkalmából Nagyszombatban szervezett kitüntetések átadására a hodosi Orbán Péter nem tudott elmenni, ezért maga hozta el és adta át neki az emlékplakettet hosszú éves tanítói tevékenységének elismeréséül. „Mire emlékszik legszívesebben a pályafutásáról?” — tette fel a kérdést Orbán Péternek Jozef Viskupič. „Legszívesebben a gyerekekre emlékszem, akik annyi örömet okoztak nekem pedagógusi pályafutásom alatt és sokszor még ma is” — válaszolt a nyugalmazott pedagógus.

A megyei delegáció a községből a Dunaszerdahelyi járás közútkezelőihez látogatott el, majd zárásképpen a Pozsonyeperjesi szociális otthont látogatták meg.

 

(alsa)