Házkutatást tart a rendőrség a NAKA volt igazgatójánál, Branislav Zuriannál

2021. május 21. - 08:47 | Belföld

Házkutatást tart a rendőrség a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) volt igazgatójának, Branislav Zuriannak a poprádi lakásában – írja a DenníkN.

Házkutatást tart a rendőrség a NAKA volt igazgatójánál, Branislav Zuriannál
Fotó: TASR

Zurian azonban külföldön tarózkodik.

„Nem tudok arról hogy valamilyen bűncselekményt követtem volna el”

– mondta a lap megkeresésére, majd hozzátette, kapcsolatban van a nyomozókkal, s ha hazatér, önként elmegy a rendőrségre.

Zurian május 15-én távozott a pozíciójából és a rendőrségtől is.

Idén februárban Boris Beňa, a titkosszolgálat korábbi helyettes vezetője azt állította, hogy Zurian korábban beszámolt neki Ľudovít Makó NAKA-s megfigyeléséről. Zurian határozottan elutasította a vádat. Akkor elmondta, a feladatkörébe beletartozik a kapcsolattartás más partnerszervezetek képviselőivel, beleértve a titkosszolgálatokat is, de mindig betartotta a törvényeket és igyekezett küzdeni a bűncselekmények elkövetői ellen.

Beňa arról számolt be, hogy Zurian a találkozójukon megerősítette, hogy egy gyilkosság miatt eljárás indult a Pénzügyi Hatóság bűnügyi hivatalának volt vezetője, a rendőrséggel azóta már szintén együttműködő Makó ellen, és lehallgatják őt meg három másik személyt is. Beňa ezt a kérdést azért firtatta Zuriannál, mert Makó kérte meg erre.

DenníkN